logo

Etherische Mirre Olie

Etherische Mirre Olie
29.99
InStock
Levertijd: 1-7 werkdagen
Etherische Mirre Olie

Inhoud:
 100% pure etherische olie
Botanische naam: Commiphora abyssinicia Land van
herkomst: Ethiopië
Teelt: wilde verzameling
Extractie: stoomdestillatie van de hars 
Houdbaarheid
: tot 36 maanden 
Inhoud: 10 ml
EAN: 4250346810825
Etikettering: Classificatie volgens CLP-verordening 1272/2008

Werking van deze olie

Mirre heeft naar mening van deskundigen adstringerende en antiseptische eigenschappen en zou daardoor wondhelend werken. 
De olie wordt gebruikt bij; zwemmerseczeem, kloven, eczeem, ringworm, rimpels, wonden, artritis, vastzittende hoest, onzuivere onrustige huid,
onregelmatige menstruatie, aambeien, spruw, witte vloed, verkoudheid, voetschimmel, gingivitis, mondzweren, mond/keel ontsteking en bronchitis. 

Mirre werkt ontsmettend bij chronische bronchitis en op infecties aan de urinewegen. Schimmeldodend bij candida en zwemmerseczeem. 
Verdampen bij luchtweginfecties, stemverlies, verkoudheid, hoest en keelpijn. 

Psychisch

Mirre heeft een kalmerende invloed op het zenuwstelsel en brengt de geest tot rust. Bij hypernerveuze personen verdampen in de leefruimte. Ook verdampen bij ziekte of mentale problemen. 

Spiritueel

Net als Wierook is Mirre dé olie voor gebed en meditatie. Hij is van grote waarde voor mensen die het gevoel hebben dat ze emotioneel of spiritueel zijn vastgelopen en die weer verder willen met hun leven. 
Mirre geeft helderheid, inzicht, innerlijke rust en is een geschenk aan het kind dat geboren moet worden maar ook een geschenk aan het kind in ieder mens.
De olie heeft een verwarmende en stimulerende uitwerking op het fysieke lichaam en kan worden gebruikt voor versterking van de wortelchakra

Tips voor gebruik

  • Onzuivere huid: voeg 4-6 druppels Mirre toe aan een glas gekookt, tot lauw afgekoeld water, goed roeren. Hiermee de huid dagelijks afspoelen. 
  • Wonden: voeg 5-8 druppels Mirre toe aan een glas gekookt, tot lauw afgekoeld water (goed roeren) en dep hiermee de wond meermaals per dag.
  • Slecht Helende wonden: voeg 5 druppels Mirre, 5 druppels Helicryse, 2 druppels Wierook, 5 druppels Sandelhout, 5 druppels Lavendel en 3 druppels Roomse Kamille toe aan 50 ml. Aloë vera maceraat. Breng dit meermaals op de wonden aan.
  • Keelpijn: voeg 2 druppels Mirre toe aan een glas gekookt, tot lauw afgekoeld water (goed roeren). Gorgel hiermee 2x dagelijks, niet doorslikken.
  • Ontstekingen in de mond en gevoelig tandvlees: voeg 1 druppel Mirre en 1 druppel Pepermunt toe aan een glas gekookt, tot lauw afgekoeld water. Spoel hiermee `s morgens en `s avonds, niet doorslikken.
  • Chronische verhoudheid: voeg 3 druppels Mirre en 3 druppels Citroen toe aan een schaaltje heet water en inhaleer 2x per dag. 

Combineren

Mirre kan goed gemengd worden met Amyris, Benzoë, Cipres, Den, Eikenmos, Geranium, Jasmijn, Jeneverbes,
Kamfer, Kaneelblad, Lavendel, Mandarijn, Patchouli, Sandelhout, Tijm, Wierook en Muntsoorten.

Voorzichtig met gebruik

Niet gebruiken tijdens zwangerschap en tijdens het zogen.
Niet onverdund op een gevoelige huid gebruiken.
Niet geschikt voor baby`s en kleine kinderen.


 
 
 
 

Puur natuurlijke etherische oliën zijn puur natuur. U kunt 100% vertrouwen op het feit dat onze oliën geen additieven bevatten, zowel conserveermiddelen als synthetische additieven. Onze etherische oliën zijn natuurlijk, gesorteerd en bevatten alleen de olie van de opgegeven voorraad.

Zuivere natuurlijke oliën kunnen worden gebruikt voor aromatherapietoepassingen zoals voorgeschreven door een arts of aromatherapeut, of volgens relevante literatuur. Het is altijd belangrijk om op de juiste dosering te letten, een verkeerde dosering kan aanzienlijke schade aan de gezondheid veroorzaken.

Alle oliën die we natuurlijke volledig natuurlijke oliën noemen, zijn onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles:

Organoleptische test: uiterlijk, geur, smaak en textuur.
Testen van fysieke kenmerken zoals dichtheid, brekingsindex, polarisatie, oplosbaarheid, enz.
Gaschromatografische testen op werkzame stoffen en ingrediënten
Onderzoek naar de afwezigheid van schadelijke stoffen (zware metalen, oplosmiddelresten)
Aanvullend onderzoek volgens de chirale methode.


Terug naar overzicht